Home > Recepten > Lolly Paascupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 260 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 110 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g witte chocolade
  • 2 tl citroensap
  • 12 marshmallows
  • 5 el taartgarnering (snoepjes, discodip, hagelslag)
  • 1 chocolade decoratiestift
  • extra nodig: extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm, cocktailprikkers of cakepops-sticks

Variaties: Deze lolly paascupcakes zijn een groot succes om met elkaar te maken tijdens een kinderverjaardag. Of maak ze als traktatie voor op school of een kinder high tea.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor lolly paascupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Klop met de mixer de 110 g Blue Band Cake & Koekjes met 80 g suiker en de vanillesuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef het tarwebloem boven het mengsel en voeg het bakpoeder toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop met de mixer 150 g Blue Band Cake & Koekjes met 100 g suiker en het citroensap. Voeg als laatste de gesmolten witte chocolade toe. Mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Versier de cupcakes met de crème. Snijd de marshmallows in plakjes en steek er een cocktailprikker of cakepopsstick in (kijk uit dat deze niet te scherp zijn). Doop de marshmallow in de gesmolten chocolade. Versier de marshmallows als gekleurde paaseieren met bijvoorbeeld snoepjes, discodip, hagelslag of chocolade decoratiestift. Steek de tandenstokertjes in de cupcakes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lolly paascupcakes

  • Energie (kcal)312 kcal
  • Energie (kJ)1298 kJ
  • Proteïnes2,5 g
  • Koolhydraten met vezels31,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels30,9 g
  • Suikers23,2 g
  • Vezels1 g
  • Vetten:19,9 g
  • - Verzadigde vetten8,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:130,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium180 mg
  • Zout0,45 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,5 mg
  • Calcium45 mg
  • Ijzer0,63 mg
  • Kalium52 mg