Home > Recepten > Lasagne met zalm en garnalen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g zalmfilet
  • 0,5 l visbouillon van tablet
  • 250 g prei
  • 7 el Blue Band Vloeibaar
  • 100 g Noorse garnalen
  • 5 g dille (vers of diepvries)
  • 45 g bloem
  • 1 boursin
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 12 voorgekookte lasagnevellen
  • 3 el pijnboompitten
  • rechthoekige ovenschaal

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor lasagne met zalm en garnalen

  1. Leg de zalmfilet in een koekenpan, schenk de visbouillon er op, breng het tot tegen de kook aan, en laat de zalm 6 minuten gaar worden. Spoel intussen de prei schoon in een vergiet.
  2. Warm de oven voor op 220 °C. Verhit in een steelpan 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar tot de grote belletjes verdwijnen. Stoof de prei hierin zacht in 5 minuten. Neem de pan van het vuur.
  3. Schep de zalm bij de prei en roer de zalm stuk. Schep de garnalen en het dillegroen erdoor. Zeef het kookvocht van de zalm in een maatbeker en vul het aan met water tot 7 dl.
  4. Laat 5 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een steelpan warm worden, tot de grote belletjes verdwijnen. Roer de bloem erbij en roer het mengsel glad.
  5. Laat de pan op het fornuis staan en zet het vuur laag. Roer in delen van 1 dl het vocht erbij en roer het mengsel steeds glad. Breng de saus al roerend aan de kook en kook de saus een paar minuten door.
  6. Laat de boursin in de saus smelten. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Vet de ovenschaal in. Schep wat saus in de schaal. Bedek met 3 velletjes lasagne. Verdeel een derde van het vismengsel erover en schep er 2-3 eetlepels saus op. Leg er weer 3 lasagnevelletjes, het vismengsel en wat saus op en herhaal dit nog een keer. Eindig met 3 lasagnevelletjes. Verdeel de rest van de saus erover. Bestrooi het geheel met pijnboompitjes. Zet de schotel 25-30 minuten in de oven, zodat de saus goudbruin kleurt en de lasagne gaar wordt. Verdeel de lasagne over 4 borden en serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Deze lasasgne met zalm en garnalen kan je ook van te voren maken en dan voor het eten in de oven zetten.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lasagne met zalm en garnalen

  • Energie (kcal)781 kcal
  • Energie (kJ)3259 kJ
  • Proteïnes48 g
  • Koolhydraten met vezels34,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels31,8 g
  • Suikers2,8 g
  • Vezels3,2 g
  • Vetten:49,6 g
  • - Verzadigde vetten14,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:26,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol159 mg
  • Sodium1141 mg
  • Zout2,85 g
  • Vitamine A (mg)447 IU
  • Vitamine C (mg)2,7 mg
  • Calcium111 mg
  • Ijzer2,71 mg
  • Kalium870 mg