Home > Recepten > Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g diepvries spinazie
  • 75 g pijnboompitten
  • 125 g mozzarella (1 bolletje)
  • 200 g verse lasagnebladen
  • 400 g ricotta (of cottagecheese)
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 100 g geraspte goudse kaas
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 2 eieren
  • 0,5 el Blue Band Vloeibaar om in te vetten
  • ovenschaal

Variaties: Lasagne met spinazie en 4 soorten kaas smaakt lekker met een salade van gehalveerde cherrytomaatjes en in blokjes gesneden komkommer (zonder zaadlijsten), op smaak gebracht met olijfolie, verse groene kruiden en gemalen peper.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de spinazie op laag vuur ontdooien, schep het over in een zeef en druk al het vocht eruit. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op een vel keukenpapier afkoelen. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  2. Snijd de lasagnevellen op maat voor de ovenschaal. Meng in een grote kom de ricotta (of cottagecheese) met de Parmezaanse en Goudse kaas, de Blue Band Finesse voor Koken en de eieren. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet de ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar. Leg een laag lasagne op de bodem. Verdeel hierover een 1/3 van de spinazie, daarop 1/3 van de pijnboompitten en een 1/4 van de kaasvulling, dan weer op dezelfde manier achtereenvolgens een laag lasagne, spinazie, pijnboompitten en kaasvulling en herhaal dit tot slot nog een derde maal. Sluit af met een vierde laag lasagne en bestrijk deze met de resterende kaasvulling. Leg er tot slot nog de plakken mozzarella op.
  4. Zet de schaal in de oven en laat de lasagne mooi goudbruin kleuren in 40 à 45 minuten. Verdeel de lasagne over de borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lasagne met spinazie en 4 soorten kaas

  • Energie (kcal)821 kcal
  • Energie (kJ)3421 kJ
  • Proteïnes47,9 g
  • Koolhydraten met vezels39,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels38 g
  • Suikers3,4 g
  • Vezels1,3 g
  • Vetten:52,2 g
  • - Verzadigde vetten24,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:23,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten13,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,9 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol253 mg
  • Sodium833 mg
  • Zout2,08 g
  • Vitamine A (mg)700 IU
  • Vitamine C (mg)7,9 mg
  • Calcium905 mg
  • Ijzer5,42 mg
  • Kalium618 mg