Home > Recepten > Lasagne met pompoensaus

voor 6 personen Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 groentebouillonblokje
  • 500 g pompoen
  • 1 bosje verse basilicum
  • 70 g geraspte kaas
  • 1 gehalveerde buffelmozzarella bol
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 scheut Blue Band Iedere Dag
  • peper
  • 1 scheut Blue Band Finesse voor Koken

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor lasagne met pompoensaus

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet een grillpan in met Blue Band Iedere Dag. Snijd en grill de paprika & courgette in de grillpan.
  3. Zet een andere pan op het vuur met een scheut Blue Band Iedere Dag, doe hier de gesnipperde uit en knoflook in.
  4. Voeg gesneden blokjes flespompoen toe, Italiaanse kruiden, peper en een blokje groentebouillon. Kook/stoof tot het gaar is.
  5. Blend het pompoenmengsel fijn met een staafmixer en voeg eventueel een scheut Blue Band Finesse kookroom toe.
  6. Vet een ovenschaal in met Blue Band Iedere Dag.
  7. Leg laagje voor laagje de saus, wat van de gegrilde groente en lasagne bladen in de ovenschaal (begin en eindig met saus).
  8. Leg de cherry tomaatjes & mozzarella op de bovenste laag saus en top het af met wat gerapste kaas.
  9. Bak de lasagne ca 35 minuten in de oven op 200 graden.
  10. Top het af met verse basilicum.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lasagne met pompoensaus

  • Energie (kcal)165 kcal
  • Energie (kJ)693 kJ
  • Proteïnes10,1 g
  • Koolhydraten met vezels12,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels9,5 g
  • Suikers8,4 g
  • Vezels3,4 g
  • Vetten:8,9 g
  • - Verzadigde vetten5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol25 mg
  • Sodium387 mg
  • Zout0,96 g
  • Vitamine A (mg)150 IU
  • Vitamine C (mg)81,8 mg
  • Calcium251 mg
  • Ijzer1,46 mg
  • Kalium567 mg