Home > Recepten > Lasagne met 3 kazen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g groene lasagnevellen
  • (+/-) 20 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 2 eieren
  • 450 g ricotta (of cottage cheese)
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 125 g geraspte belegen kaas
  • versgemalen peper (naar smaak)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor lasagne met 3 kazen

  1. Bereid de lasagneplakjes zoals aangegeven op de verpakking. Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar. Verwarm de oven voor op 200 à 225 °C. Klop de Finesse voor Koken met de eieren in een grote kom en meng hier de ricotta, de Parmezaanse kaas en de Goudse kaas door, houd echter 2 eetlepels Goudse over voor later. Breng op smaak met versgemalen peper.
  2. Verdeel een klein beetje van de kaasvulling over de bodem van de ovenschaal en schik hierop een laagje lasagneplakjes. Ga door met een laag kaasvulling, lasagneplakjes, kaasvulling enzovoort, tot alle ingrediënten gebruikt zijn. De laatste laag is de kaasvulling. Bestrooi deze met de achtergehouden geraspte Goudse kaas en zet de lasagne 25 tot 30 minuten in de hete oven.

Smakelijk!

Tip: Deze lasagne met 3 kazen is erg lekker met een tomatensalade of rucolasalade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor lasagne met 3 kazen

  • Energie (kcal)747 kcal
  • Energie (kJ)3126 kJ
  • Proteïnes40,1 g
  • Koolhydraten met vezels51,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels44,6 g
  • Suikers2,6 g
  • Vezels6,9 g
  • Vetten:43,4 g
  • - Verzadigde vetten23,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:16,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten9,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol212 mg
  • Sodium830 mg
  • Zout2,07 g
  • Vitamine A (mg)757 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium806 mg
  • Ijzer3,33 mg
  • Kalium534 mg