Home > Recepten > Kruidnoten cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 50 g kruidnoten
  • 2 kleine mandarijnen
  • 100 g witte chocolade
  • 12 verkruimelde kruidnoten
  • Extra nodig: handmixer, 12 papieren cakevormpjes, muffinbakvorm

Variaties: Geen pepernoten in huis, je kunt ze vervangen door in stukjes gehakte speculaaskoekjes.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor kruidnoten cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Zet de papieren cakevormpjes in de bakvorm.
  2. Klop met de mixer de zachte Blue Band Cake & Koekjes met de fijne kristalsuiker lichtgeel en romig. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een romig mengsel. Spatel het gezeefde zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden erdoor. Schep de kruidnoten erdoor.
  3. Vul elk papieren vormpje voor 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  4. Breek intussen de witte chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cakejes met de gesmolten chocolade. Pel de mandarijntjes, verdeel ze in partjes en snijd elk partje net niet helemaal door. Druk een doorgesneden partje mandarijn en het glazuur en garneer met de verkruimelde kruidnoten in.

Smakelijk!

Tip: Deze cupcakes met kruidnoten maken sinterklaasavond nog feestelijker!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kruidnoten cupcakes

  • Energie (kcal)276 kcal
  • Energie (kJ)1155 kJ
  • Proteïnes4 g
  • Koolhydraten met vezels31,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels30,6 g
  • Suikers20,5 g
  • Vezels0,6 g
  • Vetten:15,3 g
  • - Verzadigde vetten6,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:76,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol57 mg
  • Sodium189 mg
  • Zout0,47 g
  • Vitamine A (mg)86 IU
  • Vitamine C (mg)3,5 mg
  • Calcium39 mg
  • Ijzer0,51 mg
  • Kalium105 mg