Home > Recepten > Kruidencouscous met vleesreepjes en courgette

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g geschrapte worteltjes
  • 1 courgette
  • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 400 g runder roerbakreepjes
  • 2 el shoarma kruiden
  • 0,5 l runderbouillon
  • 350 g couscous
  • 4 el fijngehakte verse groene kruiden (bijv. peterselie, bieslook en koriander)

Variaties: Bij de vleesreepjes en wortel kun je ook twee in stukjes gesneden vleestomaten, een in halve ringen gesneden ui en twee in plakjes gesneden teentjes knoflook meebakken.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kruidencouscous met vleesreepjes en courgette

  1. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren. Halveer de courgette in de lengte en snijd elk stuk in vieren.
  2. Verhit de helft van de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een hapjespan en bak hierin de vleesreepjes met ½ eetlepel shoarma kruiden 3 minuten. Schep ze uit de pan.
  3. Bak de worteltjes vervolgens 3 minuten in dezelfde pan. Schep de courgette en 1 ½ eetlepels shoarmakruiden erdoor. Schenk de hete bouillon er langzaam bij en laat het met het deksel op de pan aan de kook komen. Stoof 5 minuten op laag vuur. Schep de vleesreepjes erdoor en stoof nog 3 minuten.
  4. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de warme couscous met de rest van de margarine en de groene kruiden.
  5. Verdeel de couscous over 4 diepe borden en schep het gestoofde vlees en de groenten erop. Geef de hete stoofbouillon er in een aparte kom bij om er aan tafel naar smaak overheen te schenken.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kruidencouscous met vleesreepjes en courgette

  • Energie (kcal)633 kcal
  • Energie (kJ)2664 kJ
  • Proteïnes37,7 g
  • Koolhydraten met vezels85,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels78,5 g
  • Suikers9,1 g
  • Vezels7,4 g
  • Vetten:16,4 g
  • - Verzadigde vetten6,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:75,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol67 mg
  • Sodium1126 mg
  • Zout2,81 g
  • Vitamine A (mg)100 IU
  • Vitamine C (mg)11,1 mg
  • Calcium85 mg
  • Ijzer2,21 mg
  • Kalium642 mg