Home > Recepten > Kokos citroencake

voor 14 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes en wat extra om in te vetten
  • 220 g suiker
  • 90 ml melk
  • 3 eieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g gedroogde geraspte kokos
  • 1 citroen
  • 225 g poedersuiker
  • extra nodig: mixer met gardes, cakevorm 25x8 cm

Bereidingswijze (voor 14 porties)

voor kokos citroencake

  1. Verwarm de conventionele oven voor tot 180 ˚C.
  2. Klop de margarine met een handmixer samen met de suiker romig. Voeg 50 ml van de melk en de eieren een voor een toe en klop het geheel luchtig.
  3. Voeg het bakmeel toe en meng het geheel goed door met een spatel. Spatel dan de kokosrasp door het cakebeslag. Rasp de schil van de citroen en spatel ook deze door het cakebeslag.
  4. Vet de cakevorm in en schep het beslag erin. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 40 min. goudbruin. Keer de cake op een taartrooster en laat de cake afkoelen.
  5. Meng de rest van de melk met de poedersuiker tot een icing. Verdeel de icing over de afgekoelde cake en laat het in de koelkast hard worden.

Smakelijk!

Tip: Strooi extra citroenrasp over de nog vochtige icing voor ene nog mooiere kokos citroencake.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kokos citroencake

  • Energie (kcal)334 kcal
  • Energie (kJ)1396 kJ
  • Proteïnes4 g
  • Koolhydraten met vezels46,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels44,4 g
  • Suikers32,7 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:15,7 g
  • - Verzadigde vetten9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:65 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol47 mg
  • Sodium180 mg
  • Zout0,45 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)1,5 mg
  • Calcium19 mg
  • Ijzer0,69 mg
  • Kalium107 mg