Home > Recepten > Koekjes met uiltjes

voor 24 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (L)
  • 300 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1 tl koekkruiden (eventueel)
  • 48 chocoladedruppels
  • 24 bruine amandelen
  • extra nodig: mixer met garde(s), 2 met bakpapier beklede bakplaten, glas of koeksteker (ø 7-9 cm)

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor koekjes met uiltjes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Klop de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht en romig. Voeg het ei toe en klop het erdoor. Meng de bloem, de kleurstof, een mespunt zout en naar wens de koekkruiden met de mixer erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een koele met bloem bestoven hand tot een soepel deeg.
  3. Rol de helft van het deeg op de met bloem bestoven aanrecht uit tot een 4-5 mm dikke lap en steek er met het glas of de koeksteker cirkels uit. Doe dat ook met de andere helft van het deeg. Maak 24 cirkels. Kneed de restjes weer samen en vorm er 48 kleine balletjes voor de ogen van.
  4. Leg de deegcirkels op de met bakpapier beklede bakplaten. Druk voor de vleugels met de koeksteker of het glas aan de linker en rechterkant een markering in de koekjes. Maak met de tanden van een vork streepjes voor de pootjes in de koekjes. Druk de deegballetjes als oogjes op de koekjes en druk ik elk balletje en chocoladedruppel. Druk de amandelen als snavels in het deeg.
  5. Bak de koekjes met uitjes in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Neem ze met het bakpapier van de bakplaat en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Smakelijk!

Tip: Deze koekjes met uiltjes blijven enkele dagen vers en knapperig je kunt ze dan ook een paar dagen van tevoren maken. Bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor koekjes met uiltjes

  • Energie (kcal)125 kcal
  • Energie (kJ)522 kJ
  • Proteïnes1,9 g
  • Koolhydraten met vezels15,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels14,3 g
  • Suikers6,6 g
  • Vezels1,6 g
  • Vetten:6,4 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:38,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol9 mg
  • Sodium43 mg
  • Zout0,11 g
  • Vitamine A (mg)3 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium11 mg
  • Ijzer0,63 mg
  • Kalium49 mg