Home > Recepten > Koekjes met chocolade egeltjes

voor 24 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei (L)
  • 300 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1 tl koekkruiden (eventueel)
  • 72 pure chocoladedruppels
  • 1 zakje chocoladeglazuur
  • 200 g chocolade hagelslag (melk)
  • extra nodig: mixer met garde(s), 2 met bakpapier beklede bakplaten, glas of koeksteker (ø 7-9 cm)

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor koekjes met chocolade egeltjes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Klop de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht en romig. Voeg het ei toe en klop het erdoor. Meng de bloem, een mespunt zout en naar wens de koekkruiden met de mixer erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een koele met bloem bestoven hand tot een soepel deeg.
  3. Rol de helft van het deeg op de met bloem bestoven aanrecht uit tot een 4-5 mm dikke lap en steek er met het glas of de koeksteker cirkels uit. Doe dat ook met de andere helft van het deeg. Kneed de restjes weer samen en rol nogmaals uit. Ga door tot al het deeg is opgebruikt.
  4. Vorm een kant van de cirkels met de vingers tot een iets spits neusje en leg de plakjes deeg op de met bakpapier beklede bakplaten. Druk met de koeksteker of het glas een markering in de koekjes waar na het bakken de garnering moet komen. Druk de chocoladedruppels als oogjes en neusjes in het deeg.
  5. Bak de egelkoekjes in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Neem ze met het bakpapier van de bakplaat en laat de koekjes op een rooster helemaal afkoelen.
  6. Smelt de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en bestrijk de koekjes ermee. Strooi de chocoladehagel in het nog natte glazuur en laat het glazuur helemaal drogen.

Smakelijk!

Tip: Deze Koekjes met chocolade egeltjes blijven enkele dagen vers en knapperig je kunt ze dan ook een paar dagen van tevoren maken. Bewaar ze in een goed afsluitbare trommel.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor koekjes met chocolade egeltjes

  • Energie (kcal)155 kcal
  • Energie (kJ)648 kJ
  • Proteïnes2,2 g
  • Koolhydraten met vezels19,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels18,1 g
  • Suikers10,1 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:7,9 g
  • - Verzadigde vetten3,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:38,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol11 mg
  • Sodium48 mg
  • Zout0,12 g
  • Vitamine A (mg)17 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer0,75 mg
  • Kalium67 mg