Home > Recepten > Knuffelbeer cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 210 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 110 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 130 g pure chocolade
  • 4 eierkoeken
  • 12 witte mini-marshmallows, gehalveerd
  • 1 chocolade decoratiestift
  • extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor knuffelbeer cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Klop met de mixer 110 g Blue Band Cake & Koekjes met de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef het tarwebloem boven het mengsel en voeg het bakpoeder toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt 100 g Blue Band Cake & Koekjes in een pan en voeg de pure chocolade toe. Roer door tot het goed gemengd is. Laat het mengsel afkoelen en dikker worden. Strijk met een lepel het chocolademengsel op de cupcakes.
  5. Maak van de eierkoeken de oren en snuit van de beer. Gebruik de gehalveerde mini-marshmallows voor de oogjes van de beer. Maak de knuffelbeer af met de chocolade decoratiestift.

Smakelijk!

Tip: Serveer deze knuffelbeer cupcakes met een bolletje chocolade ijs of snijd de cupcake horizontaal doormidden, waarna je een bolletje ijs tussen de beide helften schept. Zo maak je er een feestelijk kindertoetje.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor knuffelbeer cupcakes

  • Energie (kcal)279 kcal
  • Energie (kJ)1164 kJ
  • Proteïnes3,7 g
  • Koolhydraten met vezels22,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels20,1 g
  • Suikers11,7 g
  • Vezels2,8 g
  • Vetten:21,2 g
  • - Verzadigde vetten9,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:107,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol36 mg
  • Sodium152 mg
  • Zout0,38 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium47 mg
  • Ijzer2,5 mg
  • Kalium127 mg