Home > Recepten > Knoopkoekjes

voor 40 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 100 g suiker
  • 1 ei
  • 300 g tarwebloem
  • extra nodig: handmixer, deegroller, bakpapier

Variaties: Bestrijk de koekjes met jam of hazelnootpasta en leg 2 koekjes op elkaar. Geef eens specifiek smaakje aan de knoopkoekjes: Voeg bijvoorbeeld een beetje kaneel, wat speculaaskruiden, sinaasappel- of citroenschil toe aan het deeg.

Bereidingswijze (voor 40 porties)

voor knoopkoekjes

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker romig. Voeg het ei toe. Voeg als laatste de tarwebloem en een snufje zout toe en meng dit goed door. Kneed het deeg met de hand tot een bal.
  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkbank en rol het deeg uit tot een plak van ca. 3 mm dikte. Zorg ervoor dat de deegroller en het deeg ook goed met bloem zijn bestoven. Druk rondjes, van verschillende grootte, uit het deeg met bijv. een glas of koekjesvormpjes. Maak een afdruk/rand in ieder koekje met een iets kleiner rondje, zodat het gaat lijken op een knoop. Druk dan nog 4 gaten in iedere knoopkoekje.
  3. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de koekjes 10-12 min. in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn. Laat de knoopkoekjes afkoelen.

Smakelijk!

Tip: Bestuif de knoopkoekjes, als ze zijn afgekoeld, met wat poedersuiker of dip de helft van een koekje in gesmolten chocolade. Voor gekleurde knoopkoekjes: Voor bruine koekjes; voeg 1theelepel cacaopoeder toe aan de helft van het deeg. Voor groene koekjes; voeg 1 theelepel tarwegraspoeder toe aan de helft van het deeg.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor knoopkoekjes

  • Energie (kcal)63 kcal
  • Energie (kJ)263 kJ
  • Proteïnes0,9 g
  • Koolhydraten met vezels8 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,2 g
  • Suikers2,7 g
  • Vezels0,8 g
  • Vetten:3,2 g
  • - Verzadigde vetten1,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:22,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium25 mg
  • Zout0,06 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium3 mg
  • Ijzer0,33 mg
  • Kalium21 mg