Home > Recepten > Knapperige havermoutrepen

voor 24 personen Ingrediënten

  • 175 g tarwebloem
  • 110 g havermout
  • 90 g geraspte kokos
  • 185 g suiker
  • 225 ml Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 50 ml stroop
  • 45 ml water
  • 1 theelepel baking soda
  • 30 g pure chocolade
  • Extra nodig: bakvorm ca. 25 x 35 cm, bakpapier, boterhamzakje

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor knapperige havermoutrepen

  1. Verwarm de oven voor tot 150 °C. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Schep de bloem met de havermout, de kokos en de suiker in een kom door elkaar. Verwarm de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak met de stroop. Breng het water aan de kook. Roer de baking soda met het hete water door elkaar. Voeg het aan het margarinemengsel toe. Schep het door het meelmengsel en doe het mengsel over in de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Bak de koek in 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  3. Neem de vorm uit de oven en druk de koek nogmaals met de bolle zijde van een lepel aan. Zet de vorm nog 10 minuten terug in uit gezette oven. Laat de koek afkoelen.
  4. Hak de chocolade in stukjes en doe de stukjes in een plastic boterhamzakje. Hang het zakje in 5 minuten in heet water. Kneed een keer door en hang het nogmaals 5 minuten in het water. Knip een klein puntje van het zakje en garneer beweeg het zakje boven de koek zodat er chocoladestreepjes ontstaan.
  5. Laat de chocolade hard worden en snijd de koek in ca. 24 repen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor knapperige havermoutrepen

  • Energie (kcal)177 kcal
  • Energie (kJ)740 kJ
  • Proteïnes1,9 g
  • Koolhydraten met vezels19 g
  • Koolhydraten zonder vezels16,9 g
  • Suikers9,8 g
  • Vezels2,1 g
  • Vetten:11,2 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:56,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium114 mg
  • Zout0,28 g
  • Vitamine A (mg)75 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium7 mg
  • Ijzer0,86 mg
  • Kalium70 mg