Home > Recepten > Kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 12 kleine kruimige aardappels (van ca. 75 g elk)
  • 400 g kipreepjes
  • 1,5 el shoarma kruiden
  • 600 g broccoli
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 15 g peterselie (klein bosje)
  • 3 el zoetzuur zilveruitjes (+ wat vocht)
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de (schoongemaakte) aardappeltjes op 12 vellen aluminiumfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en pak ze stevig in. Leg ze op het rooster in de oven en pof de aardappeltjes in ca. 35 minuten gaar.
  2. Meng ondertussen de kipreepjes met 1¼ eetlepel shoarmakruiden.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in kokend water 6-7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken. Meng er 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar door.
  4. Hak de peterselie en de zilveruitjes fijn. Meng de Blue Band Finesse met 4 eetlepels peterselie, de zilveruitjes, ¼ eetlepel shoarmakruiden, de knoflookpoeder en 2 eetlepels vocht van de zilveruitjes.
  5. Verhit 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een hapjespan. Bak hierin de kipshoarma op een hoog vuur 5 minuten en schep geregeld om. Schep de rest van de peterselie erdoor en bak nog 1 minuut.
  6. Verdeel de broccoli en shoarma over 4 borden. Leg de aardappeltjes ernaast, snijd ze open en schep in elk een lepeltje zelfgemaakte knoflooksaus. Geef de rest van de saus erbij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

  • Energie (kcal)481 kcal
  • Energie (kJ)2010 kJ
  • Proteïnes28,5 g
  • Koolhydraten met vezels45,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels38,6 g
  • Suikers2,4 g
  • Vezels7,2 g
  • Vetten:22 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:99,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol21 mg
  • Sodium400 mg
  • Zout1 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)62,6 mg
  • Calcium71 mg
  • Ijzer2,68 mg
  • Kalium1351 mg