Home > Recepten > Kipfilet met pesto

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 2,5 el pesto
  • 4 plakken parmaham
  • 2 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kipfilet met pesto

  1. Snijd de kipfilets met de punt van een mes aan de dikke zijkant in zodat er een soort zakje ontstaat. Vul dat met de pesto. Bestrooi de filets met peper en wikkel elke filet in een plak ham.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan, wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken en bak de kipfilets dan rondom gaar en krokant in 13 à 15 minuten.

Smakelijk!

Tip: Kipfilet met pesto is erg lekker met kruidig gebakken krieltjes en broccoli of gemengde sla.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kipfilet met pesto

  • Energie (kcal)278 kcal
  • Energie (kJ)1165 kJ
  • Proteïnes37,8 g
  • Koolhydraten met vezels0,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels0,5 g
  • Suikers0,3 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:13,7 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol111 mg
  • Sodium336 mg
  • Zout0,84 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)1,2 mg
  • Calcium29 mg
  • Ijzer1,32 mg
  • Kalium582 mg