Home > Recepten > Kindertraktatie: rupsje Schrokop

voor 10 personen Ingrediënten

  • 200 ml magere melk
  • 100 g poffertjesmix
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 250 g kleine pitloze groene druiven (ca. 50 stuks)
  • 2 theelepels Blue Band Goede Start!
  • 1 eetlepel (groene) discodip of discospikkels
  • 1 theelepel witte decoratiestift (tubetje)
  • 30
  • Extra nodig: poffertjespan, spuitfles voor poffertjesbeslag, 10 lange satéstokjes, groen stevig papier

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor kindertraktatie: rupsje schrokop

  1. Schenk de melk in een beslagkom en voeg de poffertjesmix toe. Roer met een garde door elkaar. Roer de dooier en de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak. Laat de poffertjespan heet worden en spuit het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes totdat de bovenkant bijna droog is en keer ze en bak ook de andere kant mooi lichtbruin. Bak 20 poffertjes van het beslag. Laat ze afkoelen.
  2. Halveer de poffertjes. Was en droog de druiven. Prik aan elk satéstokje overdwars een druif en een half poffertje. Herhaal dit nog 3 keer zodat er 4 druiven en 4 gehalveerde poffertjes aan de stokjes zitten. Prik als laatste aan elk satéstokje een druif maar prik ze nu in de lengte aan de stokjes. Plak met de decoratiestift op elk kopje van de gekleurde snoepjes 2 oogjes en een neusje vast. Leg de kindertraktierupsen naast elkaar, bestrijk de bovenste rand van de poffertjes met Blue Band Goede Start! en bestrooi met de discodip of spikkels.
  3. Knip een groot blad van het groene papier en knip er gaten in. Teken er nerven op en leg het blad op een grote schaal of dienblad. Leg de rupsen op en rond het blad.

Smakelijk!

Tip: Van deze kleine rupsen kun je ook grotere kindertraktatie maken door extra poffertjes en druiven aan de satéstokjes te prikken.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kindertraktatie: rupsje schrokop

  • Energie (kcal)82 kcal
  • Energie (kJ)346 kJ
  • Proteïnes2,1 g
  • Koolhydraten met vezels14,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels13,8 g
  • Suikers6,2 g
  • Vezels0,4 g
  • Vetten:2,1 g
  • - Verzadigde vetten0,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol16 mg
  • Sodium100 mg
  • Zout0,25 g
  • Vitamine A (mg)56 IU
  • Vitamine C (mg)0,8 mg
  • Calcium44 mg
  • Ijzer0,2 mg
  • Kalium97 mg