Home > Recepten > Kinderpasta: Brocco Loco

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1  ui
  • 1  teentje knoflook
  • 1  biologische citroen
  • 250  g gerookte zalm
  • 1  klontje Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 200  ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 350  g tagliatelle
  • 500  g broccoli
  • Parmezaanse kaas
  • 4  cherrytomaten

Variaties: Voor een lactosevrije optie is er ook Blue Band voor Koken Lactosevrij. Voor een lager in vet optie is er ook Blue Band voor Koken Light.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kinderpasta: brocco loco

  1. Snijd de gehele broccoli in kleine stukjes. Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook en kook gelijktijdig de broccoli en de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de gerookte zalm in reepjes en snijd de cherrytomaten in tweeën. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de citroen schoon en rasp de schil en pers de citroen uit.
  3. Hou een beetje gekookte broccoli en gerookte zalm apart voor de garnering.
  4. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de gekookte broccoli, de tagliatelle, de gerookte zalm, de citroenrasp en het sap bij de ui en knoflook. Voeg Blue Band Finesse voor een romige smaak toe en breng aan de kook.
  5. Verdeel de inhoud van de pan over de borden en top het recept af met wat parmezaan.
  6. Maak haren van de apart gehouden broccoli, maak een mond met apart gehouden gerookte zalm en maak ogen van een halve cherry tomaat. En klaar is de Brocco Loco!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kinderpasta: brocco loco

  • Energie (kcal)542 kcal
  • Energie (kJ)2259 kJ
  • Proteïnes27,7 g
  • Koolhydraten met vezels74,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels68,9 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels5,6 g
  • Vetten:15,9 g
  • - Verzadigde vetten4,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol33 mg
  • Sodium849 mg
  • Zout2,12 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)41,1 mg
  • Calcium43 mg
  • Ijzer0,72 mg
  • Kalium585 mg