Home > Recepten > Kersen yoghurt cupcakes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 85 g lichte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 85 ml Blue Band Vloeibaar
  • 85 g gedroogde zure kersen
  • 85 g rozijnen
  • 2 medium eieren
  • 150 ml yoghurt
  • 150 ml halfvolle melk
  • muffinbakvorm en papieren cakevormpjes, handmixer met gardes

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor kersen yoghurt cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een ruime kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer alles met een pollepel goed door elkaar.
  3. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes. Bak de cupcakes

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kersen yoghurt cupcakes

  • Energie (kcal)3070 kcal
  • Energie (kJ)12908 kJ
  • Proteïnes64,3 g
  • Koolhydraten met vezels501,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels488,8 g
  • Suikers230,8 g
  • Vezels12,3 g
  • Vetten:92,7 g
  • - Verzadigde vetten15,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:513 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • Transvetten0,5 g
  • Cholesterol460 mg
  • Sodium3213 mg
  • Zout8,03 g
  • Vitamine A (mg)3233 IU
  • Vitamine C (mg)18,7 mg
  • Calcium839 mg
  • Ijzer9,7 mg
  • Kalium2203 mg