Home > Recepten > Kersen kruimeltaart

voor 12 personen Ingrediënten

  • 700 g kersen zonder pit (2 potten)
  • 515 g tarwebloem
  • 90 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 3 eieren
  • 2 el custardpoeder
  • extra nodig: springvorm ø 24 cm met ingevette rand, bakpapier

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor kersen kruimeltaart

  1. Laat de kersen goed uitlekken. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de rand van de vorm in en bestuif met bloem. Schud de overtollige bloem uit de vorm. Bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Roer 500 g bloem met de poedersuiker, de vanillesuiker en de bakpoeder in een kom door elkaar.
  3. Snijd de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in blokjes en voeg ze met de eieren aan het bloemmengsel toe en kneed alles met de toppen van de vingers tot een kruimelig mengsel of gebruik de keukenmachine.
  4. Houd 1/4 deel apart en zet het tot gebruik in de koelkast. Kneed de rest tot een samenhangend deeg en bekleed de vorm ermee.
  5. Druk de randen tot de helft van de vormrand. Strooi de custard over de bodem en verdeel de kersen en de deegkruimels erover.
  6. Bak de taart in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.

Smakelijk!

Tip: Garneer de kersen kruimeltaart met kersen en een toefje slagroom.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kersen kruimeltaart

  • Energie (kcal)320 kcal
  • Energie (kJ)1346 kJ
  • Proteïnes7,3 g
  • Koolhydraten met vezels51,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels49 g
  • Suikers16,5 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:10,1 g
  • - Verzadigde vetten3,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:63,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium185 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)5,8 mg
  • Calcium115 mg
  • Ijzer1,07 mg
  • Kalium232 mg