Home > Recepten > Kat-en-muislunchtrommel

voor 1 personen Ingrediënten

  • 2  sneetjes boerenbrood
  • 2  theelepels Blue Band Goede Start
  • 1  plakje achterham
  • 1  schijfje komkommer
  • 1  dikke winterpeen
  • 1  plakje 20+ kaas
  • 1  theelepel balsamicocrème
  • 1  ei
  • Enkele blaadjes Romeinse sla
  • Een handje druiven
  • Extra nodig: 2 siliconen cupcakevormpjes, uitsteekvormpje in de vorm van een bloem

Bereidingswijze (voor 1 porties)

voor kat-en-muislunchtrommel

  1. Rooster de sneetjes brood in het broodrooster.
  2. Maak intussen een hardgekookt eitje klaar. Pel het ei en laat het even afkoelen.
  3. Haal de sneetjes uit het broodrooster en draai ze 180 graden om. Snijd een trapeziumvormig stukje uit de bovenkant, zodat het brood de vorm van een kattenhoofdje krijgt.
  4. Besmeer beide sneetjes brood met Blue Band Goede Start! en beleg ze met wat sla en een plakje ham.
  5. Snijd maanvormige oogjes uit een plakje komkommer.
  6. Schil de wortel. Maak 2 dunne snorharen en een driehoekig neusje voor de kat. Houd 2 schijfjes apart voor de oren van de muis en 2 scherpe stukjes voor de neus en staart. Maak met het uitsteekvormpje 2 mooie bloemen voor de afwerking van de lunchtrommel.
  7. Neem een plak kaas en snijd er 2 driehoekjes uit voor de oren van de kat, en een ovaalvormige snuit.
  8. Maak een schattig kattengezichtje met de stukjes wortel, kaas en komkommer. Werk de snuit af met een toefje balsamicocrème.
  9. Maak een muis van het hardgekookte ei: druk er 2 oren in en prik ook de staart en de neus in het ei.
  10. Geef de muis een klein neusje van balsamicocrème. Schik de muis op een bedje van sla in een cupcakevormpje.
  11. Halveer de druiven en leg ze samen met de wortelbloemen in het andere cupcakevormpje.
  12. Schik alles netjes in de lunchtrommel.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kat-en-muislunchtrommel

  • Energie (kcal)330 kcal
  • Energie (kJ)1381 kJ
  • Proteïnes23,2 g
  • Koolhydraten met vezels36,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,8 g
  • Suikers8 g
  • Vezels2,1 g
  • Vetten:10 g
  • - Verzadigde vetten4,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol226 mg
  • Sodium602 mg
  • Zout1,5 g
  • Vitamine A (mg)819 IU
  • Vitamine C (mg)1,6 mg
  • Calcium392 mg
  • Ijzer3,18 mg
  • Kalium282 mg