Home > Recepten > Kabeljauw met tomatensalsa

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 0,5 rode ui
  • 20 g groene peper
  • 1 el koriander
  • 1 el olijfolie
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 4 stukken kabeljauwfilet

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor kabeljauw met tomatensalsa

  1. Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Ontvel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui, snijd het pepertje in reepjes, hak de koriander grof.
  2. Meng de tomatenblokjes, uisnippers, het pepertje, de koriander en olijfolie.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar en bak hierin de kabeljauwfilet in ongeveer 8 minuten gaar.
  4. Serveer de vis en geef de salsa er apart bij.

Smakelijk!

Tip: Kabeljauw met tomatensalsa smaakt lekker met 300 gram gekookte rijst, waar 2 eetlepels geraspte kokos door zijn geschept, en een groene salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor kabeljauw met tomatensalsa

  • Energie (kcal)278 kcal
  • Energie (kJ)1162 kJ
  • Proteïnes32,8 g
  • Koolhydraten met vezels6,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,4 g
  • Suikers4 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:14 g
  • - Verzadigde vetten1,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol128 mg
  • Sodium174 mg
  • Zout0,44 g
  • Vitamine A (mg)107 IU
  • Vitamine C (mg)29 mg
  • Calcium44 mg
  • Ijzer1,63 mg
  • Kalium771 mg