Home > Recepten > Italiaanse pastasalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g tortellini
  • 250 g Blue Band Finesse voor Koken
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 40 g pijnboompit
  • 100 g gekookte hamreepjes
  • 1 ui
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie
  • 50 g rucola
  • 250 g kerstomaten
  • 125 g mini mozzarella

Variaties: Met deze Italiaanse pastasalde kun je eindeloos variëren. Vervang bijvoorbeeld de gevulde pastabuideltjes door een stevige pastasoort als farfalle (strikjes), rigatoni of penne (buisjes).

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor italiaanse pastasalade

  1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een zeef, vul de pan met ijskoud water en laat de pasta daarin afkoelen. Laat vervolgens goed uitlekken.
  2. Pers de knoflook uit boven een kom en voeg de Blue Band Finesse voor Koken, de honing, 1 theelepel zout en de azijn toe. Klop tot een dressing en breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Schud ze op een bord. Hak de hamreepjes fijn en bak de stukjes ook kort in een droge koekenpan. Laat afkoelen.
  4. Pel en snipper de ui. Dep de gedroogde tomaatjes droog en snijd ze in smalle reepjes. Was de rucola en schud goed droog. Scheur de rucola in stukjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden of in vieren, afhankelijk van hun formaat. Snijd of scheur de mozzarella eventueel ook kleiner.
  5. Meng in een grote kom de uitgelekte tortellini met de hamblokjes, rucola, mozzarella, tomaatreepjes en kerstomaatjes. Schep de dressing door de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor italiaanse pastasalade

  • Energie (kcal)613 kcal
  • Energie (kJ)2555 kJ
  • Proteïnes29,3 g
  • Koolhydraten met vezels53,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels49,7 g
  • Suikers11,1 g
  • Vezels4,2 g
  • Vetten:31,6 g
  • - Verzadigde vetten12,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol84 mg
  • Sodium1404 mg
  • Zout3,51 g
  • Vitamine A (mg)211 IU
  • Vitamine C (mg)29,1 mg
  • Calcium203 mg
  • Ijzer2,16 mg
  • Kalium752 mg