Home > Recepten > Italiaans brood met rozemarijn

voor 6 personen Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g bloem
  • 0,5 tl suiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 7 g gedroogde gist (1 zakje)
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 tl rozemarijn
  • Extra nodig: keukenmachine, plastic folie

Variaties: Variaties op rozemarijn: - 100 gram fijngehakte olijven - 100 gram fijngehakte pijnboompitten - 40 gram fijngesneden gedroogde tomaten in olie

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor italiaans brood met rozemarijn

  1. Pel de knoflook en hak ze fijn. Zeef de bloem met de suiker en 1.5 theelepel zout boven een kom. Meng de knoflook, oregano en het gist erdoor.
  2. Doe het mengsel in de keukenmachine. Verwarm 1/4 liter water tot lauw en schenk het bij de bloem. Meng het deeg in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olie toe. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het nogmaals door. Doe het in een kom en dek het af met plasticfolie. Zet de kom in een bak met heet water en laat het deeg op een tochtvrije plaats ca. 30 minuten rijzen.
  3. Vet een bakplaat in met Blue Band Vloeibaar. Kneed het deeg nogmaals door en vorm er op de bakplaat een rond of langwerpig brood van ca. 2 cm dik van. Dek het brood af en laat het nog ca. 15 minuten narijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrooi het deeg met rozemarijn of kneed het erdoor. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Smakelijk!

Tip: Italiaans brood met rozemarijn smaakt lekker bij tomatensoep of met rauwe ham.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor italiaans brood met rozemarijn

  • Energie (kcal)375 kcal
  • Energie (kJ)1575 kJ
  • Proteïnes9 g
  • Koolhydraten met vezels62,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels52,8 g
  • Suikers2,2 g
  • Vezels9,3 g
  • Vetten:12,2 g
  • - Verzadigde vetten1,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium20 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)27 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium32 mg
  • Ijzer3,73 mg
  • Kalium244 mg