Home > Recepten > Indiase kipcurry

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g kerstomaatjes
  • 4 lente-uitjes
  • 400 g kipfilet
  • 250 g kikkererwten in blik (of pot)
  • 1 el Blue Band Iedere Dag
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken (of Blue Band Finesse voor Koken Lactosevrij)
  • 0 ,5 el Indiase currypoeder garam masala
  • 1 mespunt suiker

Variaties: Je kunt met deze Indiase curry naar hartenlust variëren. Voeg ook eens bloemkool of broccoliroosjes of sperziebonen aan de curry toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor indiase kipcurry

  1. Was de tomaatjes en halveer grote exemplaren. Maak de lente-uitjes schoon. Snijd het onderste deel schuin in stukjes en het groene deel in smalle ringetjes. Snijd de kipfilets in blokjes of reepjes. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de koude kraan en laat uitlekken.
  2. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een grote pan. Bak de kipblokjes rondom bruin. Strooi er zout en cayennepeper naar smaak over. Schep de stukjes lente-ui erdoor en bak nog even mee.
  3. Schenk de Blue Band Finesse voor Koken bij de kip en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten en de garam masala toe en warm 1-2 minuten mee. Breng de curry op smaak met een beetje suiker en zo nodig meer zout en cayennepeper. Schep de tomaatjes door de curry en verwarm nog kort. Bestrooi de Indiase kipcurry met ringetjes lente-ui.

Smakelijk!

Tip: Indiase currypoeder smaakt anders dan het vernederlandste gele kerriepoeder. Het specerijenmengsel wordt o.a. veel gebruikt in India, Maleisië en Suriname. Elk land, streek of familie heeft wel een eigen recept voor de samenstelling, van mild tot heel pittig. Bekende Indiase currymixen: madras of masala. Curry is ook als pasta te koop. Kijk op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor indiase kipcurry

  • Energie (kcal)320 kcal
  • Energie (kJ)1335 kJ
  • Proteïnes28,4 g
  • Koolhydraten met vezels16,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels11,7 g
  • Suikers4,2 g
  • Vezels4,7 g
  • Vetten:16,2 g
  • - Verzadigde vetten4,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:24,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol71 mg
  • Sodium278 mg
  • Zout0,7 g
  • Vitamine A (mg)201 IU
  • Vitamine C (mg)16,9 mg
  • Calcium45 mg
  • Ijzer2,25 mg
  • Kalium708 mg