Home > Recepten > Indiase kalkoencurry

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kalkoenfilet
  • 4 el wok olie
  • 1,5 el kruidenpasta tikka massala
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 el bloem
  • 2,5 dl Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 el fijngehakte koriander of peterselie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor indiase kalkoencurry

  1. Pel de ui en de tenen knoflook en snipper ze grof. Snijd de kalkoenfilet in plakjes.
  2. Verhit de wokolie in een braadpan en roer de kruidenpasta erdoor. Schep de kalkoenplakjes erbij en bak ze al omscheppend op matig hoog vuur in ongeveer 3 minuten bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten zachtjes mee. Schenk dan de bouillon erbij en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan 15 minuten op heel zacht vuur.
  4. Roer de bloem door de Blue Band Finesse voor Verrijken en schep dit, van het vuur af, door het vlees. Verwarm de curry al roerende zachtjes 3 minuten tot er een gladde dikke saus ontstaat. Breng de curry op smaak met zout en peper en schep de koriander of peterselie erdoor.

Smakelijk!

Tip: Indianse kalkoencurry smaakt lekker met rijst.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor indiase kalkoencurry

  • Energie (kcal)385 kcal
  • Energie (kJ)1605 kJ
  • Proteïnes20,2 g
  • Koolhydraten met vezels11,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels10 g
  • Suikers6,5 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:29,1 g
  • - Verzadigde vetten9,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:18,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten7,7 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol48 mg
  • Sodium407 mg
  • Zout1,01 g
  • Vitamine A (mg)68 IU
  • Vitamine C (mg)9 mg
  • Calcium26 mg
  • Ijzer1,95 mg
  • Kalium432 mg