Home > Recepten > Hutspot met klapstuk

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g klapstuk
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1,5 kg aardappelen
  • 1 kg winterwortel
  • 650 g uien
  • 0,5 dl melk
  • 7,5 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hutspot met klapstuk

  1. Breng de klapstuk met het bouillontablet en ruim water aan de kook. Laat het met het deksel op de pan op laag vuur ca. 60 minuten koken.
  2. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil de wortel en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  3. Voeg de aardappelen, de wortel en de uien toe aan het vlees en kook dit nog ongeveer 25 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  4. Giet het kookvocht af in een kom. Schep het vlees uit de pan en snijd het in kleine stukjes.
  5. Stamp de aardappelen, de wortel en de uien door elkaar. Voeg de hete melk, Blue Band Vloeibaar en zoveel kookvocht toe totdat een smeuïge stamppot ontstaat.
  6. Schep de stukjes klapstuk door de hutspot. Breng de hutspot op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de hutspot in 4 diepe borden.

Smakelijk!

Tip: Hutspot met klapstuk smaakt lekker met een zelfgemaakte jus.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hutspot met klapstuk

  • Energie (kcal)784 kcal
  • Energie (kJ)3274 kJ
  • Proteïnes35 g
  • Koolhydraten met vezels91,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels76,1 g
  • Suikers17,7 g
  • Vezels15,6 g
  • Vetten:33,3 g
  • - Verzadigde vetten5,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:26 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol79 mg
  • Sodium359 mg
  • Zout0,9 g
  • Vitamine A (mg)225 IU
  • Vitamine C (mg)53,5 mg
  • Calcium150 mg
  • Ijzer4,69 mg
  • Kalium2614 mg