Home > Recepten > Husselpotje van vleesblokjes, peultjes en aardappeltjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 dl sinaasappelsap
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el varkensvlees in blokjes gesneden
  • 250 g peultjes
  • 350 g rijpe tomaten
  • 25 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 0,5 l kippenbouillon (van tablet)
  • 1 el maïzena
  • 4 el geroosterde sesamzaden

Variaties: Vervang de peultjes door sugarsnaps of gebroken sperzieboontjes.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor husselpotje van vleesblokjes, peultjes en aardappeltjes

  1. Meng het sinaasappelsap met de kerrie. Voeg de vleesblokjes toe en laat minimaal 5 minuten in deze marinade trekken (langer kan ook).
  2. Maak de peultjes schoon en snijd de tomaten in partjes.
  3. Schep het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
  4. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een hapjes- of stoofpan en bak hierin de vleesblokjes 3 minuten. Voeg de aardappeltjes, de bouillon en de marinade toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan in ca. 8 minuten op een laag vuur pruttelen. Voeg de peultjes en tomaat toe en laat het husselpotje in ca. 8 minuten gaar worden.
  5. Meng de maïzena met 2 eetlepels koud water en roer door het husselpotje. Laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  6. Verdeel het husselpotje van vleesblokjes, peultjes en aardappeltjes over 4 diepe borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor husselpotje van vleesblokjes, peultjes en aardappeltjes

  • Energie (kcal)333 kcal
  • Energie (kJ)1394 kJ
  • Proteïnes9,5 g
  • Koolhydraten met vezels47,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels40 g
  • Suikers7,8 g
  • Vezels7,5 g
  • Vetten:13,5 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:43,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol3 mg
  • Sodium510 mg
  • Zout1,28 g
  • Vitamine A (mg)85 IU
  • Vitamine C (mg)91 mg
  • Calcium207 mg
  • Ijzer4,07 mg
  • Kalium1239 mg