Home > Recepten > Husselpotje met kip, wortel, prei, pompoenpitten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 grote winterwortels
  • 300 g prei
  • 400 g kipfilet
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 0,5 l kippenbouillon (van tablet)
  • 3 el ketjap manis
  • 4 el Blue Band Finesse voor Koken
  • 4 el fijngehakt selderij
  • 4 el pompoenpitten mix

Variaties: Vervang de wortel door een schoongemaakte en in stukjes gesneden pompoen. Gebruik pinda’s of een mix van verschillende zaden en pitten in plaats van de pompoenpitten.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor husselpotje met kip, wortel, prei, pompoenpitten

  1. Schil de aardappels en maak de wortels en de prei schoon.
  2. Snijd de aardappels in stukken, de wortels en de prei in plakjes en de kipfilet in dikke plakken of stukken.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een hapjes- of stoofpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de kip 2 minuten. Voeg de aardappels, de wortels, de prei, de bouillon, de ketjap, de Blue Band Finesse en de helft van de selderij toe en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan nog ca. 20 minuten op matig vuur gaar worden. Schep geregeld om.
  4. Rooster in een warme koekenpan de pompoenpitten in ca. 1 minuut knapperig. Laat op een bord afkoelen.
  5. Verdeel het husselpotje over 4 diepe borden en bestrooi met de pompoenpitten en de rest van de selderij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor husselpotje met kip, wortel, prei, pompoenpitten

  • Energie (kcal)476 kcal
  • Energie (kJ)1995 kJ
  • Proteïnes29,4 g
  • Koolhydraten met vezels57,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels50,5 g
  • Suikers11,1 g
  • Vezels7,4 g
  • Vetten:15,5 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:68,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol70 mg
  • Sodium727 mg
  • Zout1,82 g
  • Vitamine A (mg)125 IU
  • Vitamine C (mg)34,4 mg
  • Calcium77 mg
  • Ijzer2,42 mg
  • Kalium1411 mg