Home > Recepten > Hollandse quiche

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 100 g spek in reepjes
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • 1 flesje Blue Band Finesse voor Koken
  • 150 g geraspte belegen Goudse kaas
  • Extra nodig: quiche- of lage taartvorm Ø 24 cm

Variaties: Snijd de quiche in kleine puntjes en serveer als hapje of neem puntjes in een luchtdichte trommel mee met een picknick.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hollandse quiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C, gasovenstand 4. Vet met de Blue Band Vloeibaar de quiche of lage taartvorm in. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Bak voor de vulling de spekreepjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in ongeveer 7 minuten uit. Klop de eieren los met de melk en de Blue Band Finesse voor Koken. Breng op smaak met zout en peper en meng de kaas erdoor.
  3. Leg de ontdooide plakjes deeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap. Bekleed de vorm met het uitgerolde deeg. Snijd de randen bij. Prik het deeg in en verdeel de uitgebakken spekreepjes over de bodem. Schenk het kaasmengsel hierover uit. Bak de quiche in het midden van de oven gaar en goudkleurig in 25 à 30 minuten.

Smakelijk!

Tip: Deze Hollandse quiche is lekker als complete maaltijd met een gemengde salade met zongedroogde tomaatjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hollandse quiche

  • Energie (kcal)2506 kcal
  • Energie (kJ)10469 kJ
  • Proteïnes54 g
  • Koolhydraten met vezels170,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels164,8 g
  • Suikers5,5 g
  • Vezels5,7 g
  • Vetten:178,5 g
  • - Verzadigde vetten51,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:130,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten87,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten20,2 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol275 mg
  • Sodium1823 mg
  • Zout4,56 g
  • Vitamine A (mg)34 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium407 mg
  • Ijzer10,89 mg
  • Kalium515 mg