Home > Recepten > Hete bliksem met paprika, appel en worst

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 stevige appels (bijv. Elstar)
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's
  • 275 g magere rookworst (1 stuk)
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 el mosterd

Variaties: Voeg eens aan de hete bliksem met paprika, appel en worst gele en groene paprika en 2 teentjes fijngeperste knoflook toe aan het ui-paprikamengsel toe en bak dit 1 minuut mee.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hete bliksem met paprika, appel en worst

  1. Schil de aardappels en appels, snijd ze in vieren en kook de aardappels in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 15 minuten koken de appels toe.
  2. Pel ondertussen de uien. Snijd de uien en paprika’s in kleine stukjes.
  3. Bereid de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een grote koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui en paprika in 7 minuten, en schep geregeld om.
  5. Giet de aardappels en appels af en stamp ze fijn. Roer het ui-paprikamengsel en de mosterd erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Snijd de worst in plakjes. Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst erop.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hete bliksem met paprika, appel en worst

  • Energie (kcal)564 kcal
  • Energie (kJ)2352 kJ
  • Proteïnes15,6 g
  • Koolhydraten met vezels71,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels61,3 g
  • Suikers23 g
  • Vezels9,9 g
  • Vetten:26,3 g
  • - Verzadigde vetten6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:97 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium841 mg
  • Zout2,1 g
  • Vitamine A (mg)208 IU
  • Vitamine C (mg)118,2 mg
  • Calcium68 mg
  • Ijzer2,2 mg
  • Kalium1322 mg