Home > Recepten > Hele ham uit de oven

voor 8 personen Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kg verse ham (1 stuk)
  • 0,5 bosje rozemarijn
  • 4 el sinaasappelmarmelade
  • 2 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor hele ham uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in lange stukjes.
  2. Maak met een mes kleine inkepingen in de ham en steek hierin stukjes knoflook en kleine takjes rozemarijn. Bestrijk de ham met sinaasappelmarmelade en leg hem in een braadslee. Besprenkel de ham met Blue Band Vloeibaar.
  3. Bak de ham ca. 60 tot 80 minuten middenin de oven. Schep na 20 en 45 minuten het vocht in de braadslee over de ham.
  4. Leg de ham uit de oven op een serveerschaal en snijd hem aan tafel in plakken.

Smakelijk!

Tip: In plaats van met sinaasappelmarmelade kun je de hele ham uit de oven ook insmeren met vloeibare honing en eventueel wat mosterd.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hele ham uit de oven

  • Energie (kcal)289 kcal
  • Energie (kJ)1205 kJ
  • Proteïnes30,9 g
  • Koolhydraten met vezels8,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels8 g
  • Suikers6,7 g
  • Vezels0,3 g
  • Vetten:14,8 g
  • - Verzadigde vetten4,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol76 mg
  • Sodium2496 mg
  • Zout6,24 g
  • Vitamine A (mg)88 IU
  • Vitamine C (mg)6 mg
  • Calcium16 mg
  • Ijzer1,28 mg
  • Kalium920 mg