Home > Recepten > Hazelnootpudding

voor 4 personen Ingrediënten

  • 6,25 deciliter slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 deciliter melk
  • 1 pot hazelnootpasta (400 gram)
  • Voor de garnering:
  • gesuikerde chocoladehazelnoten
  • slagroom

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hazelnootpudding

  1. 1. klop een halve liter slagroom lobbig. Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water.
  2. 2. Verhit de melk, haal de pan van het vuur en laat de gelatine erin oplossen.
  3. 3. Doe de hazelnootpasta in een grote kom en roer de melk erdoor. TIP: als je de pot pasta even in heet water zet, wordt het vloeibaar en kun je het er gemakkelijk uitschenken.
  4. 4. Laat het mengsel afkoelen en schep de slagroom erdoor. Spoel een puddingvorm om met koud water en schep het hazelnootmengsel erin. Laat tenminste een halve dag opstijven in de koelkast.
  5. 5. Garneer de pudding met rozetten slagroom en gesuikerde chocolade hazelnoten.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hazelnootpudding

  • Energie (kcal)1173 kcal
  • Energie (kJ)4897 kJ
  • Proteïnes11,4 g
  • Koolhydraten met vezels62,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels59,5 g
  • Suikers50,9 g
  • Vezels3 g
  • Vetten:99,5 g
  • - Verzadigde vetten49,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:46 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten37,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten8,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol240 mg
  • Sodium128 mg
  • Zout0,32 g
  • Vitamine A (mg)2558 IU
  • Vitamine C (mg)2 mg
  • Calcium256 mg
  • Ijzer4,56 mg
  • Kalium626 mg