Home > Recepten > Havermoutkoekjes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 105 g bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • 170 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 210 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 groot ei
  • 260 g meergranen havermout
  • 100 g gedroogde cranberries of rozijnen
  • Extra nodig: mixer met gardes, bakpaper, bakplaat

Variaties: Vervang bij deze heerlijke havermoutkoekjes eens 60 g havermout voor 60 g fijngehakte ongezouten noten.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor havermoutkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng de bloem met de bakpoeder, een mespunt zout en de kaneelpoeder in een kom.
  2. Klop de Blue Band Cake & Koekjes met de mixer samen met de suiker en vanillesuiker romig. Voeg het ei toe en klop het nogmaals goed door. Voeg dan het bloemmengsel toe en roer het met een spatel tot een glad geheel. Schep de havermout en cranberry's en/of rozijnen erdoor.
  3. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk de balletjes plat (ca. 1.25 cm hoog). Bak de havermoutkoekjes in de voorverwarmde oven, in ca. 12 minuten goudbruin. Laat de koekjes op een rooster goed afkoelen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor havermoutkoekjes

  • Energie (kcal)2829 kcal
  • Energie (kJ)11819 kJ
  • Proteïnes19,1 g
  • Koolhydraten met vezels379,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels361,6 g
  • Suikers284,7 g
  • Vezels17,6 g
  • Vetten:144,2 g
  • - Verzadigde vetten57,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1021,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • Transvetten0,7 g
  • Cholesterol257 mg
  • Sodium2466 mg
  • Zout6,16 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,6 mg
  • Calcium262 mg
  • Ijzer6,86 mg
  • Kalium403 mg