Home > Recepten > Hartjesogen cupcake

voor 9 personen Ingrediënten

  • 1 zak Blue Band Kant & klaar cupcakemix classic (+/- 500 gram)
  • 100 gram rode marsepein
  • 1 eetlepel Blue Band hazelnootpasta of bruine eetbare stift (+/- 12 gram)

Bereidingswijze (voor 9 porties)

voor hartjesogen cupcake

  1. Maak de cupcakes volgens de bereidingswijze op de Blue Band Classic Cupcakemix verpakking. Laat de ze vervolgens goed afkoelen.
  2. Vorm 20 kleine hartjes van het rode marsepein en leg deze als oogjes op de afgekoelde cupcakes.
  3. Meng in een kom met een garde de hazelnootpasta met 1 of 2 eetlepels water, zodat het iets dunner wordt. Maak een spuitzakje van bakpapier en doe de Blue Band hazelnootpasta erin. Knip de onderkant een klein stukje open en teken een mondje van hazelnootpasta. Het mondje kan ook gemaakt worden met een bruine eetbare stift.

Smakelijk!

Tip: Je kan de hartjes ogen uitsnijden of uitsteken met vormpjes, maar je kan de hartjes ook zelf kneden uit 2 gelijke kleine balletjes marsepein.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hartjesogen cupcake

  • Energie (kcal)158 kcal
  • Energie (kJ)662 kJ
  • Proteïnes0,8 g
  • Koolhydraten met vezels7,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,2 g
  • Suikers7,2 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:1,7 g
  • - Verzadigde vetten0,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium1 mg
  • Zout0 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium10 mg
  • Ijzer0,12 mg
  • Kalium30 mg