Home > Recepten > Hartige worteltaart

voor 4 personen Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
  • 3 winterwortels
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 4 eieren
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 1 takje verse tijm
  • 10 sprietjes bieslook
  • 100 g geraspte kaas
  • springvorm 24 cm Ø

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor hartige worteltaart

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Schrap of schil de winterwortels en rasp ze grof.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar en fruit hierin de geraspte wortel al omscheppend 5 à 7 minuten. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
  3. Bekleed bodem en wanden van een springvorm met de ontdooide plakjes deeg. Verdeel de wortel over de bodem.
  4. Klop de eieren los met de Blue Band Finesse voor Koken. Ris de tijmblaadjes van de takjes, knip de bieslook klein en meng de kruiden met de geraspte kaas door het room-eimengsel.
  5. Schenk het mengsel over de wortel en bak de worteltaart in ca. 30 minuten gaar.

Smakelijk!

Tip: Hartige worteltaart smaakt lekker met een salade met rucola.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hartige worteltaart

  • Energie (kcal)442 kcal
  • Energie (kJ)1845 kJ
  • Proteïnes18,4 g
  • Koolhydraten met vezels32,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,4 g
  • Suikers3,9 g
  • Vezels4,3 g
  • Vetten:27,4 g
  • - Verzadigde vetten9,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:16,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol241 mg
  • Sodium440 mg
  • Zout1,1 g
  • Vitamine A (mg)316 IU
  • Vitamine C (mg)5,1 mg
  • Calcium254 mg
  • Ijzer1,9 mg
  • Kalium425 mg