Home > Recepten > Hartige muffins met salami en paprika

voor 12 personen Ingrediënten

  • 3 rozemarijntakjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g salami
  • 75 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 ml melk
  • extra nodig: handmixer, ingevette muffinbakvorm

Variaties: Met deze heerlijke hartige muffins met salami en paprika kun je naar hartenlust variëren. Vervang de salami eens door chorizo of schep in plaats van de pijnboompitten grof gehakte hazelnoten door het beslag. Ook een rode of groene paprika kun je gebruiken voor dit spannende muffinrecept.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor hartige muffins met salami en paprika

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven). Hak de rozemarijn fijn. Snijd de paprika en vervolgens de salami in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder vet lichtbruin.
  2. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes samen met eieren en 1 theelepel zout romig. Voeg vervolgens de tarwebloem, het bakpoeder en de rozemarijn toe. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en meng het geheel goed door. Spatel als laatste de paprika, salami en pijnboompitten door het beslag.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de hartige muffins ca. 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hartige muffins met salami en paprika

  • Energie (kcal)169 kcal
  • Energie (kJ)705 kJ
  • Proteïnes5,3 g
  • Koolhydraten met vezels16,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels14,4 g
  • Suikers1,1 g
  • Vezels2,5 g
  • Vetten:9,6 g
  • - Verzadigde vetten3,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol43 mg
  • Sodium222 mg
  • Zout0,55 g
  • Vitamine A (mg)51 IU
  • Vitamine C (mg)18,7 mg
  • Calcium85 mg
  • Ijzer1,32 mg
  • Kalium129 mg