Home > Recepten > Hartige muffins met ham en kaas

voor 12 personen Ingrediënten

  • 15 g bieslook
  • 100 g gekookte ham, in dikke plakken
  • 75 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 125 ml halfvolle melk
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • extra nodig: muffinvorm, mixer met gardes

Variaties: Vervang voor een muffin zonder vlees de ham door 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten of grof gehakte hazelnoten.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor hartige muffins met ham en kaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Vet de muffinvormpjes in en bestuif ze vervolgens met wat bloem. Knip de bieslook in smalle ringetjes. Snijd de ham in kleine blokjes.
  2. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes samen met de eieren romig. Voeg de bloem, de bakpoeder, zout naar smaak en de cayennepeper toe en mix het goed door. Voeg beetje bij beetje melk toe aan het beslag en meng het goed. Spatel als laatste de bieslook, de ham en de geraspte kaas door het beslag.
  3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de hartige muffins vervolgens ca. 15 min. in de voorverwarmde oven. Laat ze even afkoelen.

Smakelijk!

Tip: Om zeker te weten dat de hartige muffins met ham en kaas van binnen gaar zijn; prik met een satéstokje in de muffin. Als het stokje schoon uit de muffin komt, zijn ze gaar!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hartige muffins met ham en kaas

  • Energie (kcal)173 kcal
  • Energie (kJ)720 kJ
  • Proteïnes7 g
  • Koolhydraten met vezels16,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels14 g
  • Suikers1 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:9,3 g
  • - Verzadigde vetten4,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol47 mg
  • Sodium295 mg
  • Zout0,74 g
  • Vitamine A (mg)62 IU
  • Vitamine C (mg)0,8 mg
  • Calcium151 mg
  • Ijzer1,2 mg
  • Kalium140 mg