Home > Recepten > Hamsoesjestaart

voor 0 personen Ingrediënten

  • 0,5 l slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2,25 dl kippenbouillon
  • 400 g gekookte ham
  • 20 ongevulde soesjes
  • 1 bosje verse kervel

Variaties: Voor deze hamsoesjestaart kan je ook zelf de soezen maken. Dit doe je zo: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een pan1 dl melk met 1 dl water, het zout en de 50 g margarine aan de kook. Voeg de 100 g bloem toe en blijf roeren tot het deeg van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en roer 4 eieren er één voor één door het beslag. Voeg steeds pas het volgend ei toe, als het vorige volledig is opgenomen. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot het deeg gaat glanzen. Maak met de spuitzak bolletjes deeg op een ingevette bakplaat. Bak de soezen in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen en knip ze dan open. Ze zijn van zichzelf al hol van binnen, zodat je ze makkelijk kunt vullen.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor hamsoesjestaart

  1. Klop de slagroom. Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water. Pureer in de keukenmachine de ham met 2 dl warme bouillon.
  2. Verwarm 4 eetlepels bouillon in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af op in de hete bouillon. Meng dit in de keukenmachine met het hammengsel. Doe het hammengsel over in een kom.
  3. Spatel er eerst 1/3 van de slagroom door, en daarna voorzichtig de rest. Breng de mousse op smaak met zout en peper.
  4. Doe de hammousse in de spuitzak en vul de soesjes. Stapel ze op een schaal tot een mooie toren op en garneer met takjes kervel.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor hamsoesjestaart

  • Energie (kcal)8149 kcal
  • Energie (kJ)34004 kJ
  • Proteïnes313,5 g
  • Koolhydraten met vezels359,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels340,5 g
  • Suikers9,6 g
  • Vezels18,7 g
  • Vetten:615,9 g
  • - Verzadigde vetten281,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:289 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten167,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten121,3 g
  • Transvetten1,6 g
  • Cholesterol3540 mg
  • Sodium6989 mg
  • Zout17,47 g
  • Vitamine A (mg)7354 IU
  • Vitamine C (mg)25,7 mg
  • Calcium1034 mg
  • Ijzer31,52 mg
  • Kalium5129 mg