Home > Recepten > Guacamole met gegratineerde tortilla chips

voor 4 personen Ingrediënten

  • 0,5 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 trostomaat
  • 1 bosuitje
  • 2 kleine rijpe avocado's
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • 0,5 theelepel groene tabascosaus
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 125 g tortilla chips
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor guacamole met gegratineerde tortilla chips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Halveer de gewassen tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ragdunne ringetjes. Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit en trek de schil van het vruchtvlees.
  2. Prak het vruchtvlees met het limoensap grof. Schep de ui, de uitgeperste knoflook, de stukjes tomaat, 1.5 eetlepel koriander en tabasco, peper en zout naar smaak erdoor. Verdeel de guacamole over een laag schaaltje, lepel de Blue Band Finesse voor Verrijken erover en bestrooi met de rest van de koriander.
  3. Verdeel de tortilla chips over de bodem van een ovenschaaltjes. Strooi er de bosui en de kaas over. Zet het schaaltje 5 minuten onder de hete grill. Serveer met de guacamole.

Smakelijk!

Tip: Deze guacamole met gegratineerde tortillachips smaken ook heerlijk als borrelhapje of voorafje.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor guacamole met gegratineerde tortilla chips

  • Energie (kcal)400 kcal
  • Energie (kJ)1661 kJ
  • Proteïnes9,8 g
  • Koolhydraten met vezels27,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels22,3 g
  • Suikers2,9 g
  • Vezels5 g
  • Vetten:29 g
  • - Verzadigde vetten7,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten13 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,9 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol20 mg
  • Sodium356 mg
  • Zout0,89 g
  • Vitamine A (mg)85 IU
  • Vitamine C (mg)10,1 mg
  • Calcium274 mg
  • Ijzer1,15 mg
  • Kalium428 mg