Home > Recepten > Groenten nasi met pinda's

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 5 el ketjap manis
  • 2 rode paprika's
  • 500 g spitskool of chinese kool
  • 8 bosuien
  • 150 g ongezouten pinda's
  • 15 g verse peterselie
  • 4 el Blue Band Vloeibaar

Variaties: Als je van pittig houdt, kan je tegelijkertijd met de paprika een fijngesnipperde Spaanse peper (zonder zaadjes) toevoegen (hoe meer u gebruikt, des te heter het wordt). Voor een pittig effect kan je ook sambal gebruiken. Zet de pan op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor groenten nasi met pinda's

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Spoel de rijst af onder koud stromend water, laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Haal de zaadlijsten uit de rode paprika's en snijd in kleine stukjes. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Maak de bosuien schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de pinda's grof en de peterselie fijn.
  3. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan en voeg daarna de rode paprika en de kool toe. Roerbak 6 minuten, voeg de helft van de bosuien en de rijst toe en roerbak nog eens 4 minuten. Meng de pinda's erdoor, de helft van de peterselie en ketjap naar smaak.
  4. Verdeel de groenten nasi met pinda's over 4 voorverwarmde borden en strooi de rest van de bosuien en peterselie erover uit.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groenten nasi met pinda's

  • Energie (kcal)816 kcal
  • Energie (kJ)3417 kJ
  • Proteïnes20,6 g
  • Koolhydraten met vezels111,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels104 g
  • Suikers18,2 g
  • Vezels7,8 g
  • Vetten:33,6 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:105,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten12,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium265 mg
  • Zout0,66 g
  • Vitamine A (mg)419 IU
  • Vitamine C (mg)112,1 mg
  • Calcium97 mg
  • Ijzer2,4 mg
  • Kalium877 mg