Home > Recepten > Groente roerbakschotel met Duitse biefstuk

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 700 g panklare krieltjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 400 g Hollandse roerbakgroenten
  • 4 gehakte Duitse biefstukken
  • 0,5 bakje tuinkers

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor groente roerbakschotel met duitse biefstuk

  1. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een hapjespan en bak hierin de krieltjes in ongeveer 2 minuten rondom bruin. Leg een deksel op de pan en laat de krieltjes op laag vuur in 5 minuten verder gaar worden. Schep ze zo nu en dan om.
  2. Halveer de cherrytomaatjes. Draai het vuur hoog en schep de roerbakgroente bij de aardappeltjes. Voeg na 3 minuten roerbakken de halve cherrytomaatjes toe en bak deze nog 2 minuten mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  3. Bak ondertussen in de rest van de vloeibare margarine de Duitse biefstukken in ongeveer 4 minuten mooi rosé.
  4. Schep de roerbakschotel op de borden, knip de tuinkers erboven klein en leg de Duitse biefstuk er bovenop.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groente roerbakschotel met duitse biefstuk

  • Energie (kcal)447 kcal
  • Energie (kJ)1872 kJ
  • Proteïnes28,2 g
  • Koolhydraten met vezels35,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,3 g
  • Suikers7,9 g
  • Vezels7,5 g
  • Vetten:21,2 g
  • - Verzadigde vetten4,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:14,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol48 mg
  • Sodium189 mg
  • Zout0,48 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)64,1 mg
  • Calcium30 mg
  • Ijzer3,69 mg
  • Kalium1221 mg