Home > Recepten > Groente ovenschotel

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 tomaten
  • scheut Blue Band Iedere Dag
  • 1 bosje peterselie
  • paar sneetjes oud volkoren brood
  • 20 g parmazaanse kaas
  • 100 g yoghurt
  • 1 gehalveerd en dun gesneden komkommer

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor groente ovenschotel

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat of braadslede en vet het in met Blue Band Iedere Dag .
  3. Snijd alle groente en meng deze in een kom met een scheut Blue Band Iedere Dag en de verse kruiden.
  4. Snijd of scheur het oude (volkoren) brood in kleine stukjes en meng dit met de fijngesneden teen knoflook en een scheut Blue Band Iedere Dag.
  5. Verdeel de groente en broodcroutons over de bakplaat en rasp het beetje Parmazaanse kaas eroverheen.
  6. Zet het in de oven voor 25-30 min.
  7. Maak ondertussen een sausje van de yoghurt, geraspte komkommer en peper met elkaar te Mengen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groente ovenschotel

  • Energie (kcal)225 kcal
  • Energie (kJ)948 kJ
  • Proteïnes7,3 g
  • Koolhydraten met vezels44,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels38,6 g
  • Suikers16,8 g
  • Vezels6,1 g
  • Vetten:3,4 g
  • - Verzadigde vetten1,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol7 mg
  • Sodium129 mg
  • Zout0,32 g
  • Vitamine A (mg)463 IU
  • Vitamine C (mg)147,9 mg
  • Calcium172 mg
  • Ijzer2,42 mg
  • Kalium1094 mg