Home > Recepten > Groene smoothie

voor 2 personen Ingrediënten

  • 50 g jonge bladspinazie (liefst babyspinazie)
  • 1 appel (ca. 250 gram)
  • 1 ,5 cm verse gemberwortel
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
  • 100 ml appelsap
  • Extra nodig: blender of staafmixer

Variaties: Pureer voor het ontbijt een (bevroren) banaan mee. Zo wordt de groene smoothie nog romiger en lekker vullend.

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor groene smoothie

  1. Was de spinazie en schud de blaadjes goed droog. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukken. Schil de gember.
  2. Pureer de spinazie met de appel, de gember, de Finesse voor Koken en het appelsap in een blender of met de staafmixer in een hoge mengbeker tot een gladde, romige smoothie. Schenk het drankje in 2 glazen en zet er een dik rietje in.

Smakelijk!

Tip: Geen liefhebber van gember? Pureer dan als smaakmaker 1 kiwi mee.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groene smoothie

  • Energie (kcal)179 kcal
  • Energie (kJ)750 kJ
  • Proteïnes2,2 g
  • Koolhydraten met vezels23,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels20,9 g
  • Suikers17 g
  • Vezels2,7 g
  • Vetten:9 g
  • - Verzadigde vetten3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:40,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium56 mg
  • Zout0,14 g
  • Vitamine A (mg)1732 IU
  • Vitamine C (mg)9 mg
  • Calcium28 mg
  • Ijzer0,71 mg
  • Kalium247 mg