Home > Recepten > Groene 'monster' pasta

voor 4 personen Ingrediënten

  • 350 g doperwtjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 90 g pesto genovese
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 1 scheut Blue Band Finesse voor Koken
  • 600 g broccoli
  • 50 g parmazaanse kaas
  • 1 citroen
  • 1 scheut Blue Band Iedere Dag
  • 300 g volkoren spaghetti

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor groene 'monster' pasta

  1. Kook de pasta
  2. Kook de doperwtjes & broccoli roosjes apart
  3. Giet de doperwtjes en broccoli af. Hou de broccoli roosjes apart.
  4. Pureer de doperwtjes met een staafmixer, meng hier de pesto en half uitgeknepen citroen doorheen.
  5. Verwarm een grote pan op laag vuur met een scheut Blue Band Iedere Dag.
  6. Doe het doperwten-pesto mengsel hierin en voeg de cherrytomaatjes toe.
  7. Voeg een grote scheut Blue Band Finesse kookroom toe aan het doperwten-pesto mengsel
  8. Verdeel de gekookte pasta over de borden en verdeel de saus.
  9. Maak leuke gezichtjes van de pasta met de broccoli en cherrytomaatjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor groene 'monster' pasta

  • Energie (kcal)446 kcal
  • Energie (kJ)1863 kJ
  • Proteïnes18,5 g
  • Koolhydraten met vezels73,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,5 g
  • Suikers6,3 g
  • Vezels7,2 g
  • Vetten:12,1 g
  • - Verzadigde vetten2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:8,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol2 mg
  • Sodium467 mg
  • Zout1,17 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)86 mg
  • Calcium129 mg
  • Ijzer5,17 mg
  • Kalium939 mg