Home > Recepten > Gevulde speculaas

voor 4 personen Ingrediënten

  • 220 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 220 g bruine basterdsuiker
  • 470 g bloem
  • 30 g speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 3,40000009536743 dl water
  • 600 g blanke amandelen
  • 500 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 handjesvol bloem of poedersuiker

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gevulde speculaas

  1. Roer in een kom de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden zacht met de bruine basterd suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder erboven, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de amandelspijs. Maal 500 gram amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker en 1 ei toe en laat het tot een smeuïge massa draaien. Bestuif het aanrecht met bloem of poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het speculaasdeeg uit tot langwerpige lappen van ca. 0.5 centimeter dik. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg op. Leg de rol met de sluitnaad naar beneden op een bakplaat en maak met de deegroller de bovenkant iets plat. Bestrijk het met losgeklopt ei en garneer het met de overige amandelen.
  4. Bak de gevulde speculaas middenin de oven in ca. 30-40 minuten gaar.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gevulde speculaas

  • Energie (kcal)2577 kcal
  • Energie (kJ)10739 kJ
  • Proteïnes49,3 g
  • Koolhydraten met vezels310 g
  • Koolhydraten zonder vezels285,3 g
  • Suikers189,8 g
  • Vezels24,8 g
  • Vetten:134 g
  • - Verzadigde vetten25,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:405,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten54,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten23,2 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol110 mg
  • Sodium525 mg
  • Zout1,31 g
  • Vitamine A (mg)440 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium571 mg
  • Ijzer12,01 mg
  • Kalium1631 mg