Home > Recepten > Gevulde kip in braadzak

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 biologische of maïskip
  • 1,5 citroen, in partjes
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 gevulde gemengde olijven (zonder pit)
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • Extra nodig: cocktailprikker 1 plastic braadzak

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gevulde kip in braadzak

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vul de kip met de citroen, knoflookteen, kruiden en olijven. Steek de opening dicht met een cocktailprikker. Bestrijk de kip rondom met Blue Band Vloeibaar en strooi er zeezout en peper over.
  2. Doe de kip in de braadzak en laat hem in het midden van de oven gaar worden (30 minuten per 500 g). Laat de kip even rusten voor het aansnijden. Serveer de kip op een schaal en snijd het aan tafel.

Smakelijk!

Tip: Gevulde kip in braadzak uit de oven is erg lekker met aardappelpuree en gepofte tomaten.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gevulde kip in braadzak

  • Energie (kcal)701 kcal
  • Energie (kJ)2910 kJ
  • Proteïnes55 g
  • Koolhydraten met vezels2,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,6 g
  • Suikers1 g
  • Vezels1 g
  • Vetten:51,6 g
  • - Verzadigde vetten14,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:28,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten14,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten10,8 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol328 mg
  • Sodium280 mg
  • Zout0,7 g
  • Vitamine A (mg)69 IU
  • Vitamine C (mg)16,8 mg
  • Calcium49 mg
  • Ijzer2,67 mg
  • Kalium863 mg