Home > Recepten > Gestoofd varkensvlees met appel, salie en gebakken champignons

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g prei
  • 4 stevige appels
  • 250 g champignons
  • 400 g magere varkenslapjes
  • 2 el paprikapoeder
  • 5 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 el gedroogde of gehakte verse salie
  • 500 ml appelsap
  • 1 g bouillonpoeder
  • 1 zakje Knorr Aardappelpuree

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gestoofd varkensvlees met appel, salie en gebakken champignons

  1. Haal een deel van het groene blad van de prei en spoel de prei goed schoon. Snijd 1 prei in dunne ringetjes en de rest van de prei in stukjes van 3 cm. Schil de appels, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd het varkensvlees in blokjes van 3 cm en strooi er 2 theelepels zwarte peper en 2 eetlepels paprikapoeder over.
  2. Laat een diepe zware braadpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan en voeg daarna de blokjes vlees toe. Bak 3 minuten. Voeg de preiringetjes toe en roerbak nog eens 2 minuten. Voeg de salie, het appelsap en een mespuntje bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en zet het vuur op de laagste stand. Doe een deksel op de pan, maar sluit niet helemaal af. Laat ongeveer 40 minuten stoven totdat het vlees zacht is. Voeg na 20 minuten de appel toe.
  3. Kook in de tussentijd de gesneden prei 10 minuten in kokend water met een mespuntje bouillonpoeder. Giet goed af.
  4. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg naar smaak zwarte peper en paprikapoeder toe.
  5. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en voeg de champignons en gekookte prei toe. Bak het 2 minuten. Voeg een mespuntje bouillonpoeder toe en naar smaak zwarte peper en paprikapoeder.
  6. Verdeel de aardappelpuree, de groente en de schoofschotel over 4 voorverwarmde borden.

Smakelijk!

Tip: Stoofschotels kunnen ook heel goed in de oven worden bereid. Doe als het gerecht warm is een deksel op de pan en laat ongeveer 50 minuten in op 175 °C voorverwarmde oven stoven.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gestoofd varkensvlees met appel, salie en gebakken champignons

  • Energie (kcal)692 kcal
  • Energie (kJ)2888 kJ
  • Proteïnes33,1 g
  • Koolhydraten met vezels88,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels76,2 g
  • Suikers35,9 g
  • Vezels12 g
  • Vetten:24,9 g
  • - Verzadigde vetten5,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:18,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol38 mg
  • Sodium1135 mg
  • Zout2,84 g
  • Vitamine A (mg)1930 IU
  • Vitamine C (mg)13,1 mg
  • Calcium64 mg
  • Ijzer1,75 mg
  • Kalium1149 mg