Home > Recepten > Geroosterde aardappelen met ui, spek en rozemarijn

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 2 uien
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 dl Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor geroosterde aardappelen met ui, spek en rozemarijn

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Boen de aardappels schoon en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in stukken.
  2. Doe de aardappels met de spekjes, rozemarijn en de uien in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en verdeel er royaal Blue Band vloeibaar over.
  3. Rooster de aardappels in ca. 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Tip: Geroosterde aardappelen smaken heerlijk met gegrilde zalm en gekookte sperzieboontjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor geroosterde aardappelen met ui, spek en rozemarijn

  • Energie (kcal)404 kcal
  • Energie (kJ)1681 kJ
  • Proteïnes9 g
  • Koolhydraten met vezels41,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,3 g
  • Suikers3,3 g
  • Vezels4 g
  • Vetten:23,1 g
  • - Verzadigde vetten2,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol13 mg
  • Sodium386 mg
  • Zout0,96 g
  • Vitamine A (mg)219 IU
  • Vitamine C (mg)23,2 mg
  • Calcium39 mg
  • Ijzer1,49 mg
  • Kalium772 mg