Home > Recepten > Geroerbakte noedels met vis, gember en gemengde groente

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g wok noedels
  • 30 ml ketjap manis
  • 25 g verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g prei
  • 400 g kool (1 kleine)
  • 6 wortelen
  • 400 g stevige visfilet bijv. talapia of zalm
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 el citroensap

Variaties: In plaats van gember kun je ook de geraspte schil van een citroen of limoen gebruiken. De schotel kan worden afgemaakt met wat fijngehakte verse koriander of munt en zwarte peper.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor geroerbakte noedels met vis, gember en gemengde groente

  1. Kook de noedels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheutje ketjap toe in plaats van zout. Giet het af.
  2. Schil in de tussentijd de gember en snijd in dunne reepjes. Schil en hak de knoflook fijn. Spoel de preien grondig en snijd in stukken. Verwijder eventuele lelijke bladeren en de stronk van de kool. Snijd de kool in dunne repen. Schrap de worteltjes en snijd in dunne plakjes. Snijd de vis in stukken van 4 cm.
  3. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Voeg de helft van de Blue Band Vloeibaar toe en doe daarna de vis in de pan. Roerbak 4 minuten en schep voorzichtig om. Doe de vis op een bord en besprenkel met een ½ eetlepel ketjap.
  4. Verhit de rest van de vloeibare margarine in dezelfde wok of koekenpan en voeg de gember en de worteltjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg daarna de knoflook, prei en kool toe. Roerbak het 4 minuten. Voeg de noedels en 3 eetlepels ketjap toe en roerbak 2 minuten. Roer de vis er voorzichtig door en voeg naar smaak citroensap toe. Laat in 2 minuten goed warm worden.
  5. Verdeel de geroerbakte noedels over 4 voorverwarmde kommen of diepe borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor geroerbakte noedels met vis, gember en gemengde groente

  • Energie (kcal)652 kcal
  • Energie (kJ)2730 kJ
  • Proteïnes36,2 g
  • Koolhydraten met vezels95,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels84,5 g
  • Suikers14,9 g
  • Vezels10,8 g
  • Vetten:15,3 g
  • - Verzadigde vetten3,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol154 mg
  • Sodium213 mg
  • Zout0,53 g
  • Vitamine A (mg)122 IU
  • Vitamine C (mg)87,9 mg
  • Calcium166 mg
  • Ijzer7,33 mg
  • Kalium1320 mg