Home > Recepten > Gepofte aardappelen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • Topping naar smaak*
  • 4 vellen aluminiumfolie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor gepofte aardappelen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Borstel de aardappels onder de stromende kraan af en dep ze droog. Leg elke aardappel op een vel aluminiumfolie. Bestrooi ze met zeezout, besprenkel ze met Blue Band Vloeibaar en vouw het folie dicht.
  2. Pof de aardappels in ca. 1 uur gaar in de oven.
  3. Kruis de gare aardappels aan de bovenkant met een mes in, duw het kruim met de achterkant van een lepel of vork een beetje opzij en schep hierop een topping.

Smakelijk!

Tip: *Toppingvariaties: Roer door een potje Blue Band Finesse voor Verrijken wat peper, zout en versgehakte groene kruiden naar smaak. Citroencrème: meng zachte Blue Band voor bakken & braden (pakje) met zout, geraspte citroenschil, een paar druppels citroensap en fijngehakte peterselie. Rode of groene pesto. Gepofte aardappelen smaakt lekker met spinazie en een gehaktbal.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor gepofte aardappelen

  • Energie (kcal)299 kcal
  • Energie (kJ)1254 kJ
  • Proteïnes5,5 g
  • Koolhydraten met vezels57,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels52,6 g
  • Suikers2,8 g
  • Vezels5 g
  • Vetten:6,1 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:44,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium50 mg
  • Zout0,12 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)38,7 mg
  • Calcium17 mg
  • Ijzer1,38 mg
  • Kalium1245 mg